Privacy verklaring

Design wonderlab behandeld je gegevens op een vertrouwelijke manier, zoals ik het zelf ook zou willen. In deze privacy verklaring kan je lezen welke informatie Design wonderlab verzameld en hoe deze informatie gebruikt word. Voor de werking van de website en de verkoop van producten wordt gebruik gemaakt van diensten (en plug-ins) van derden, dus daar vertel ik je ook wat over.

.

Cookies

Voor een goede werking van mijn website worden cookies gebruikt. Ik leg je graag uit wat cookies zijn, welke cookies mijn website gebruikt en waar ze voor dienen.

Cookies (in de ICT) zijn kleine bestandjes die door mijn website worden meegestuurd en door jouw browser op je computer worden geplaatst. De informatie die in die cookies is opgeslagen kan weer naar mijn website terug worden gestuurd, bijvoorbeeld wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Op mijn website worden cookies (of vergelijkbare technologie├źn) gebruikt om:

  • de functionaliteiten van deze website mogelijk te maken. Dit zijn de zogeheten technische of functionele cookies.
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan deze website te verbeteren. Dit zijn de zogenaamde analytische cookies. Hierdoor kan ik inzicht verkrijgen in het gebruik van mijn website en deze weer verbeteren.

 

Technische of functionele cookies

Dit zijn cookies die er voor zorgen dat de functionaliteiten op mijn website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Deze cookies vermijden bijvoorbeeld ook dat je bij elk bezoek telkens opnieuw dezelfde keuzes moet maken.

 

Analytische cookies

Omdat ik graag wil weten hoe bezoekers mijn website gebruiken, maak ik gebruik van Google Analytics. Via deze website worden er dus cookies van Google geplaatst. De informatie die hiermee wordt verkregen is zo goed mogelijk geanonimiseerd; dat wil zeggen dat ik je niet persoonlijk kan herleiden. Google zal de verkregen informatie alleen delen met derden wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of zover derden de informatie namens Google verwerken. Design wonderlab heeft Google geen toestemming gegeven om de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Google is een Amerikaans bedrijf, daarom wordt de verzamelde informatie op Amerikaanse servers opgeslagen.

.

In- en uitschakelen van cookies

Je kunt ervoor kiezen om cookies uit te schakelen. Dat doe je door gebruik te maken van de mogelijkheden in jouw browser. Je vind meer informatie over deze mogelijkheden op de website van jouw browser.

.

Verwijderen van cookies

Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum (net zoals die lekkere koekjes die je wel kan eten). Deze cookies worden dan na het verstrijken van deze datum automatisch verwijderd. Je kunt er ook voor kiezen om handmatig cookies te verwijderen, kijk hiervoor naar de mogelijkheden die jouw browser daarvoor geeft.

.

Persoonsgegevens

In sommige gevallen verwerkt Design wonderlab persoonsgegevens. Ik vertel je hieronder welke gegevens dat kunnen zijn en wat dat inhoud. Design wonderlab verwerkt alleen gegevens die rechtstreeks worden opgegeven.

.

Doel van het verwerken van persoongegevens

Design wonderlab verwerkt je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Het opnemen van contact, indien je dat Design wonderlab vraagt. Dus stuur je mij een mail met een vraag of voor een opdracht dan wordt je naam en e-mailadres bewaard.
  • Het verzenden van bestellingen die door jou zijn geplaatst in de webshop.
  • Het inschrijven voor de nieuwsbrief, als je zelf je gegevens invult op mijn website (of tijdens een markt of beurs je gegevens achterlaat)

Persoonsgegevens zullen niet openbaar worden gemaakt of worden verstrekt aan derden, behalve voor zover ze worden opgeslagen op servers van derden. Voor bestellingen van producten werk ik samen met Etsy. Design wonderlab zal je persoonsgegevens niet voor andere dan de bovengenoemde doeleinden verwerken, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven of ik dit op grond van de wet mag of moet doen.

.

Soorten persoonsgegevens

Design wonderlab gebruikt de volgende soort gegevens voor de in deze verklaring genoemde doeleinden:

  • Naam en e-mailadres (bij het inschrijven voor de nieuwsbrief of wanneer je contact met mij opneemt)
  • Adresgegevens: bij het plaatsten van een bestelling in mijn webshop, of bij het opsturen van producten n.a.v. een vraag
  • Telefoonnummer: bij telefonisch contact (bijvoorbeeld n.a.v. een opdracht op maat)

.

Bewaartermijnen

Design wonderlab bewaart je gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze verklaring genoemde doeleinden te bereiken. Bijvoorbeeld: je naam en e-mailadres sla ik op zolang je bent ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. Schrijf je je uit voor deze nieuwsbrief, dan worden je gegevens verwijderd.

.

Beveiliging

Design wonderlab neemt passende beveiligingsmaatregelen (die binnen mijn bereik liggen) om oneigenlijke toegang tot of misbruik van jouw persoonsgegevens te voorkomen en beperken. Zo zorg ik dat alleen de noodzakelijke mensen (lees ik) toegang tot de gegevens hebben en dat toegang tot de gegevens is beveiligd door middel van een wachtwoord.

.

Derde partijen

Design wonderlab werkt samen met aan aantal derde partijen. Voor de webshop is dat Etsy en voor het versturen van de nieuwsbrief is dat Mailchimp. Etsy is een Amerikaans bedrijf dat in Ierland gevestigd is, Mailchimp is in Amerika gevestigd. Voor meer informatie over de privacyverklaring van deze bedrijven kan je terecht op hun websites.

Etsy: //www.etsy.com/legal/privacy

Mailchimp: //mailchimp.com/legal/privacy/

Design wonderlab kan geen invloed uitoefenen op de cookies en de privacyverklaringen van deze derde partijen. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op sites van derden die door middel van links met mijn website zijn verbonden.

 

Jouw rechten

Je hebt altijd het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te wijzigen, of te laten verwijderen. Je kunt een verzoek hiervoor indienen door een mail te sturen naar info[at]designwonderlab.nl

 

Vragen

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me altijd even een mailtje sturen naar het bovenstaande adres.

 

Aanpassen privacy- en cookieverklaring

Design wonderlab behoudt zich het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

 

Autoriteit persoonsgegevens

Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over mijn verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit persoonsgegevens.

 

Bedrijfsgegevens

Design wonderlab
Nynke Boelens
Rotterdamseweg 270
2628 AT Delft
info@designwonderlab.nl

.

.