Over mij

Al sinds ik kan luisteren (en later lezen) ben ik een verhalen-verslinder met een voorliefde voor avontuur. Als kind heb ik flink een aantal zakdoeken verbrand... niet omdat ik op een dramatische manier afscheid wilde nemen... maar omdat ik ze over mijn leeslampje legde en de gloeilamp té warm werd na uren branden. Ik merkte het pas als ik een schroeilucht rook, gelukkig hadden we nog geen brandmelders in die tijd.

Ik deed dat omdat er dan vanaf de gang geen licht meer te zien was in mijn kamer, tenminste dat hoopte ik. Zo kon ik verbergen dat ik weer uren lag te lezen – terwijl ik eigenlijk moest slapen natuurlijk - en kon ik ondertussen uitgebreid op avontuur. Want dat was lezen voor mij; op avontuur in een land of verhaal dat me meenam naar onbekend terrein. Met nieuwe vrienden, vijanden, uitdagingen en opties. Op reis in je eigen slaapkamer!

.

Illustratie avontuur

De interesse in verhalen is altijd gebleven, de voorliefde voor avontuur en fantasie ook. In mijn illustraties kan ik alles kwijt. Al tekenend kan ik mijn fantasie verbeelden en jou mee nemen op avontuur. Want dat is wat ik hoop; dat je door mijn illustraties mee gaat in het verhaal maar er ook nog je eigen versie van kan maken. Dat is voor mij een goede illustratie, prikkelend maar met ruimte voor interpretatie en je eigen fantasie.

Mijn favoriete hoofdpersonen waren vaak mensen die hun eigen weg gaan, die met open ogen kijken naar wat er om hen heen is én gebeurd, want in het kleine schuilen soms de meest fantastische dingen. Degenen die zich verwonderen over de wereld. Ik voeg me graag bij hen door in mijn illustraties de verwondering op te zoeken, verhalen te vertellen en mijn eigen pad te kiezen. Dan zullen we zien waar dit avontuur mij brengt!

.

Wil je mijn avontuur volgen? Schrijf je dan in voor mijn happy news

Fun facts
  • Ik hou al sinds ik klein was heel erg van bloemen, ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik meer dan een paar dagen geen kleding met bloemenprint aan heb.
  • Waar ik heel erg blij van word is dansen, met name van lindyhop. (nog nooit van gehoord? Zoek het dan maar eens op, maar let op: met het risico dat je er extreem vrolijk van wordt!)
  • Ik heb een achtergrond in product ontwerpen, dus mocht je een illustratie op een product willen, dan ben ik je girl.
  • Blauw is al jaren mijn lievelingskleur, maar ik schuif steeds meer op naar groen (en al die fantastische blauw-groene tussenkleuren)
  • Tijdens 15 maanden in je eentje reizen leer je veel: namelijk dat dolfijnen op hun rug zwemmen zo af en toe, dat sokken ook heel goed als handschoenen kunnen dienen, dat je als je lang bent zoals ik (1,87m) altijd aanspraak hebt, dat je geitjes meeneemt op je rug in en kippen in een mandje in de bus, dat bijna alle mensen aardig zijn, dat vegetarisch eten in verschillende landen toch wel anders wordt geïnterpreteerd en dat de wereld gewoonweg prachtig is.... laten we er goed voor zorgen!
  • Ik wil graag een kinderboek illustreren... en omdat ik het hier opschrijf, gaat het gebeuren :) Dus ben jij die éne schrijver met een leuk verhaal dat nog pakkende illustraties nodig heeft? Let me know!